Tuesday, March 9, 2010

8 comments 1:01 PM

mesti kah?

Posted by ally - Filed under
emmm...br siap maraton tanda project2 design...*sigh*...otak penat..have to t8 a nap...
tp..
ada perkara yg need advices from B2B..

i plan on having the same attire for sanding n outdoor session..is it pelik? or outdoor session have to get differ attire?

sygnya baju sanding pakai sekejap je..dah la baju baru (berangan nih..lom kompemkan lagi)..tb2 rs nak pakai same attire for outdoor..ermmmm..penin2...

photoshoot (will book 2morrow) cover for pre-wed ( 1 hr session), solemnization, reception & outdoor..

OMG..musti sgt penat if outdoor juga hari sama ngan sanding..sempat ke ek?
ke nak arrange for another day?that will adding the cost of attire rented + make up..emmm...
really2 need your advices..


ally: penin..penin..

8 comments:

sk said...

mostly kwn2 i buat outdoor on the same day. tp mmg setel semua nak dkt maghrib jugak la.. kalau tmpt outdoor tu dkt je, lps tetamu dah balik (around 5pm) dah boleh pegi shoot outdoor kan?

ally said...

sk: hehe..tu la..i tgk kwn2 pon mcm tu..tp sedey coz pengantin mcm syok sendiri bergambo..n x sempat jumpe guest2 yg dtg..emm..tp if wat hr lain add up cost lak..

sk said...

i penah sampai wedding kwn i lambat. time tu dia dah pegi outdoor. so i pun pegi tmpt dia shooting outdoor tu nak jumpa dia. sekali photographer suruh join amik gambar gak. apa lagi.. i pun posing2 sekali la.. hahahha...

the miss bride-to-be said...

usually outdoor photoshoot lebih kurang afta sanding. so u akn end up pakai baju sanding yg sama unless u ada baju special utk photoshoot.

its all up to u. ada org suka theme casual outdoor photoshoot, so diaorg pakai casual dress je. but then again its ur wedding and u yg determine apa yg u n ur partner suka. :)

Fuchsia said...

ally, kalo rela nak tambah bajet lebih sikit better buat hari lain2..

sebabnya, mmg gile penat tau buat hari yg sama. pastu mcm terkejar2 sbb ada kekwn dtg dr jauh2 nak jumpa kite tapi kite dah sibuk nak kuar gi outdoor lak. pastu mcm tak brapa puas ati sbb mmg la touch up balik muka tapi still mcm minyak2 dlm gambar + muka penat. btul..

tapi kalo nak stick to initial bajet, mmg kena la buat hari yg sama la.

hiks. cam dah buat satu entry lak kat sini ;p

ally said...

sk: wah..syok giler posing2 sekali ngan pgantin..hehe..

miss bride-to-be @ aim: hehe..tu la..mmg plannya nak wat terus after sanding...tp nt guest yg dtg meraikan kita x sempat jumpe..rugi..xnak jadi cam tu lak...

fuschia: ape lg, u wat entry khas pasal ni ek..

Nurulhuda|Adlie said...

baju normally pakai yg samalah dear, except mmg ada special satu baju for outdoor je, kalau i mmg satu je, sayang kot baju sanding byr mahal2 pakai kejap jek.. ;)

ally said...

nurulhuda: hehe..tu la pasal..syg baju tempah mhl2..pakai sekejap je..mmg plan baju yg sama je utk outdoor..itu pon kalo en.tng setuju..