Sunday, August 8, 2010

4 comments 10:21 AM

baru seminggu.....

Posted by ally - Filed under
Yup..baru seminggu x jumpa..teringat last Sunday, 1 ogos 2010, sy anta hubby ke KLIA..dia balik sabah nek flight kol 2, eh, kol 3..MAS yg delayed kan..



Mula2, hubby plan nak nek bas je ke KL, then ke KL sentral & KLIA..dia x bg sy drive sesorg balik..so, dia wat decision balik ke KL by bus je..ye la, sy pun x membantah (dlm hati mmg nak anta..emmm..)


Tp, masa hari sabtu (31/7) tu, otw nak g beli tiket bas, abah call hubby..ckp baik kitorg hantar je..so, sebab abah n adik sy pon nak ikut, kami ke KLIA pagi 1/8, dlm kol 8.30 pg kuar umah..hubby la yg drive..balik nt sy yg kene drive..


Br seminggu x jumpe, sy dah mcm org x betul je..mujur juga la keje2 opis & updating blog melupakan sedikit kerinduan juga kerisauan..hehe..standard la kot..lg2 br kahwin..lama2 nt sy biasa kot..agaknya la..takut juga, kot2 makin lama, makin sasau..uish, di jauhkan lah..


Br seminggu x jumpe, sy dah rs mcm sy kembali ke zaman2 single...lagi2 la sekarang ni pun, xde ape yg berubah..masih duduk ngan famili, masih masak bila balik keje, masih ikut mak n abah kuar (of coz dgn keizinan n pengetahuan hubby), masih bgn lambat..haha..so, nothing change..cume status sy je berubah..sebab tu kdg2 terasa seperti x kahwin pon..hehe..bole gitu ek..dan satu lagi perkara, sy makin kuat mkn..dulu, nak kahwin, bdn susut pasal sy asyik sakit-baik-sakit-baik..sekarang sihat, so, mkn dgn byknya..gemuk la sy..


Wah..sudah merepek meraban ni..hehe..i am counting for ramadhan..wah..ramadhan pertama as wife, tp hubby jauh la..again, nothing change..am counting for raya too..our first ever raya..n of coz balik klang dulu...sob..sob..cehwah..ni perjanjian sebelum khwn lg..penting ni..pas ni dah ikut sistem giliran..weeeeeeeeeeeeeeeeeeeeee.........


psst...sy rindu si gemuk n si itam ini...=(

ally: ujung2 minggu ni, ape nak wat ek..ni scheduled entry ni..ape gaknya sy wat..tdo je kot..

4 comments:

♥ sha ♥ said...

aiseh kesiannya dia. bila nak pindah sabah ni ally? ke en hubby yg kena pindah sini? tapi mcm susah je kalo nak keje kat bp tu kan

harzharun said...

hi babe...tau dan faham perasaan itoo...i pernah rasa...hari minggu wat cam hari minggu dulu je...mcm zaman bujang...
**ckp senang kan...tp perasaan rindu, diri sendri yg tanggung..huhu**

ally said...

fasha: xde keputusan lg..hehehe..masih mencari2 kalo2 ada rezeki di satu tempat di mana kami dpt duduk bersama..ewah..dlm ms 2-3 thn ni kene bersabar la dulu..=) kat BP ni ape la yg ada..hihi

harzharun: selalu bc ur blog tau..ms2 u duk jauh..byk cabarannya kan.. hrp dpt setabah kamu..tp skrg dah duk dekat kan? Alhamdulillah..kami masih berusaha n berdoa..InsyaAllah..

dyah07 said...

hi eally..congrats coz ur big day telah berjaya dilalui dgn jayanya...kita serupa kita serupa coz jauh2 ngan hubby..i'm a weekend housewife actually..huu!even blik tiap2 minggu ..but bila weekdays sll angau sorg2..huu!tgh cuba utk btukar ke jhr...sesama kita usaha n berdoa hope dpt pulang ke pangkuan suami..hee!