Monday, August 23, 2010

6 comments 1:06 PM

review: kek

Posted by ally - Filed under
I am back...Alhamdulillah, kesihatan makin baik..Cuma tinggal ulser dlm mulut..x bole nak mkn byk sgt pasal ada ulser ini..sakitnya..nmpk bengkak je pipi sy ni..



hehe..sy cume demam kena ujan panas awal puasa hr tu..silapnya sy, x terus mandi pas kene ujan tu..Alhamdulillah, syukran2, bole meneruskan puasa seperti biasa dgn gigihnya...ewah..


sebab mood belum berapa nak ada..sy cerita pasal kek la..kek masa sy khwn dulu..mcm dah lama je khwn ek..hihi..

sy tempah kek dr youngbakers memandangkan masa ni kak alice dah ‘gantung apron’ bg menumpukan kepada cookies raya..so, dia mmg x amik any order utk cupcake ke kek ke..aduhai..sedey juga masa tu..then pilihan beralih kepada lina, dr cuppies4u, juga x dpt tempah kerana lokasi dia sekarang adalah di putrajaya..br lapor diri keje as penjawat awam kat sana...bermula dr web page lina ni la sy jumpe page youngbakers...sy mmg mencari bakers yg based kat batu pahat je..memandangkan sng nak pick up kalo kene g amik sendiri n sng bakers tersebut dtg utk setting kek kalo dia berkesempatan..

sy dan pihak youngbakers hanya berhubung melalui emel sahaja..Cuma 2,3 hari sebelum majlis ada la msg2..masa ni sy mmg berserah je..dah x peduli kek sy rupanya mcm mn n rs nya ape..haha..walaupun pd pandangan sy, youngbakers ni masih baru dlm dunia baking, ni melalui pengamatan sy la pasal webpage dia x byk design gempak2 seperti kak alice..tp sy yakin dia bole wat kek seperti yg sy nak..ehem..sedapkan hati sendiri okeh..nak harap sy buat kek sendiri, nan ado..hihi

normal la kan kalo ada minor mana2..bandingkan sendiri la ye..


ni adalah contoh kek yg sy propose pada youngbakers..sy nak atas tu full dgn fresh flowers keh..n kalo bole exactly mcm ni..dgn cupcakes yg simple tp nmpk sedap..



imej dr en.google ye..hi..

okeh..yg ni lak kek sy di hari 18 july itu..




rasa kek ok..x dpt rs byk pon, kan ke pengantin, mn dpt mkn byk2..kek pon comel lote je..pasalnya kami pon ada pulut kuning masa tu..cupcakes tu pon jd rebutan budak2..ceh..x sempat sambar 1..sume dah tunggu keliling meja..sabo je tau..cuma ralat sikit pasalnya, kek tu atasnya x penuh dgn bunga ros seperti yg sy nak..n satu lagi kaler nya putih bukan coklat..emm...ye lah..masa sy gerak ke meja mkn beradap tu, br la perasan kek sy kaler lain..tp, xde la rs nak ngamuk..haha..sebabnya ramai kata lawa kek..

so, mmg xde la rs mood sampai hilang ke ape ke..hehe..ape yg penting, REDHA..

n ramai ckp kek sedap...so..Alhamdulillah..berbaloi kot..last2 minit tempah ngan youngbakers..n personally, mmg x pernah pon jumpa youngbakers nih...sume urusan secara virtual..mujur juga bole di percayai..

ally: rs nak tempat tart lak kat youngbakers..tgk tart dia gebu2..tartlet tau..bukan kuih tart tu..

6 comments:

~ thalhazlin ~ said...

Cantiknya ally! tapi kita punya cite sedih ttg kek kawin kite. uhuk. anyway, glad ur doing fine :)
*psstt: ally, email alamat awak kat mythalha@yahoo.co.uk pliss?
sebab kat ur w-card, tak ada no umah?
thanks dear.

ally said...

thalha: lor..ada citer sedey ye? xpe2, story la..nak tahu juga..hihi..lgpun thalha lom start citer psl wedding..ke nak habiskan entry psl moon2 dulu? hihi..

farahfatihah said...

wahhh sedap x? cantik..simple...

ally said...

farah: x bole nak gtau sedap ke x la..hehe..pasalnya rs cuma secubit..hihi..tp budak2 n famili in law yg mkn kek ni, diorg kt sedap..

harzharun said...

comey!

ally said...

harz: tq..terubat juga rs hati..hihi