Monday, August 9, 2010

4 comments 1:36 PM

preparation review: satu hari sebelum

Posted by ally - Filed under
satu hari sebelum majlis nikah, 16 July 2010, sy busy kemas bilik..sapu sawang2..sy mmg x cat bilik..coz mmg nak biarkan bilik semulajadi kaler putih itu..

xtvt pasang tirai...sgt payah coz bilik sy kecil je..so, katil di himpit ke tepi dinding, supaya nmpk effect luas..
fuhh..sgt semput nak pasang...tinggi tau nak panjat..sy dah la gayat orgnya..

ini gambo bilik sy sebelum sy susun atur..mmg x beli perabot baru pon, coz yg lama masih bole di guna..so, jimat di situ...sy cuma tukar almari kepada yg lebih kecil n praktical..

ni gambo bilik sebelum operasi

ni posisi asal

almari jepun sebelah kanan ni sy dah kuarkan, masuk ke bilik adik..haish, terpaksa tumpang baju2 keje dlm almari ni lagi..x muat nak masukkan ke almari baru..

then, keje2 memasang tirai di lakukan..sy nm kan tirai, bukan langsir coz pasang dr siling umah ke lantai..lgpon, mmg sy nak sebegitu..

ni gambo semasa proses susun atur dan memasang tirai


see, tangga tu..gigih juga saya panjat utk memasang nya...tragis juga coz terjatuh juga dr tangga itu..fuhh..sampai sy ckp kat mak, nasib baik la kahwin cuma sekali seumur hidup...hihi...

gambo2 selepas susun atur x de pulak..hehe..nt sy godek2 lg k..n update on entry bilik pengantin k..lgpun xde ape yg istimewa tentang bilik sy..juz simple seperti mn yg sy mahukan.. tidak juga membazir..Alhamdulillah..

ptg jumaat, sy rush lg ke opis...ya tuhan sgt menat okeh...rush coz nak ketua jabatan nak jumpa..nak bincang psl loading..

malu okeh..esknya nak kahwin, ri ni nya sempat lg ke opis dgn tgn penuh berinai..haha...sibuk cover2, seluk tgn dlm poket cardigan...hehe..

balik dr opis, g air hitam lak sesorg, cr kertas pembalut polistrin n polistrin tambahan...juga beli kertas keras kaler hitam n burgundy pink utk wat signage..fuh..mmg last minit nye keje..

nt sy update pasal hantaran sy yg sgt simple itu, juga the signage..hehe..

mlm tu pulak, sesi rebus2 telur...dah ada la jiran2 dtg tlg..tp x ramai pon..sy pon cuma sempat tolong potong2 kentang, utk wat inti karipap...

jiran sy gak yg tlg wat inti kuih koci...byk jasa beliau kpd kami..terima kasih makcik n kak yut...=)

anak2 buah sy pun sy kerah tenaga lekatkan sticker kat bakul telur...wat kat pondok di luar umah tu, so, x de le diorg tu kejenya nak berlari sana sini...tensen tau..haha...

sy pulak mengerah diri menampal wording utk di letakkan pada goodies bag..will update bout this later..sempat text my hubby, tny dia ngah wat ape..ngah pakai inai mekah...sy suh pakai sume tgn, mcm hubby nad..hehe..tp dia x nak..kt nya mn ada groom pakai inai kat sume tgn..bila sy kt ada, x pecaya pulak dia..haip..ni nak tunjuk ni pic hubby nad pakai inai tu..bukti ada tau..

ally: segala yg berlaku ada hikmahnya




4 comments:

farahfatihah said...

ally keje mana ek? la xda pic bilik yg dah siap? gh semngt nak tgk tau huhuhu

harzharun said...

dear...sonok kan imbas2 balik saat2 genting tu...btw, sgt hebat..esok nak kawen hari ni kerja lagi!

ally said...

farah: sy keje kat uthm je..ada pic bilik..br jumpa..nt sy update kat entry bilik pengantin k..

harz: yup..lawak pon ada juga..time sibuk2 la kene g jumpa bos lak..haha..malu2..

Diebalychouzz said...

samala.. sy pun letak tirai tuk half bilik.. lagipun bilik memang sempit. huhuhu