Friday, August 13, 2010

2 comments 1:01 PM

review: andaman services @ BP

Posted by ally - Filed under
Ni permintaan farahfatihah sebab dia gunakan service mak andam yg sama ngan diriku begitu berharga..


Farah, xtau la nak start camne..hehe..bole gitu ek..


Sy rs sy pnh citer kat sini, yg sy survey andaman2 kat BP ni eventho x abis survey pon..pasalnya mak sy sgt berkenan ngan keramahan warga andaman kak som nih..


Mula2 dtg sy just tanya2 je la package2 yg ada..


Then, follow up dgn idea design baju, contoh lengan baju, contoh pelamin, contoh hiasan mkn beradap..sy siap cuci gambo n bg kat ayang..ye, sumenya sy berurusan dengan ayang, anak perempuan kak som..jrg la sy deal ngan fid mahupun kak som..


Bayaran pon sy try lunaskan every month..cuak beb kalo nak byr sekaligus..kang tah ape2 jd nya...so, setiap kali bayar tu, sy pastikan sy update ape sy nak n minta resit..bukti nih..


Byk yg berlaku..ewah, tp sy memilih utk redha..majlis sy tidak la sempurna..ada juga perkara2 yg membuatkan sy hot, tp tah ek, bila lepas akad je, sy mcm dah x peduli dah..haha..sebelum2 akad je mulut sy bagai bertih goreng..hehe..contoh benda2 yg sy dah tak peduli tu mcm:


-bunga hiasan kat pelamin sy x cukup 1..janggal je tgk pelamin itu


-hidangan mkn beradap sy ada udang yg cucuk2 tu...tu pun sy dah x peduli dah..


-sy x kisah kwn2 sekolah sy dtg ke x..haha..mmg xde sorg pon yg dtg..tp sy kisah kalo kwn2 baik sy x dtg


-sy x kisah dah pasal umah sepah ke hapa ke..malas den nak layan..xde mrh2 budak mcm sebelum nikah tu


Farah, baca je la next entry k, tentang baju-yg ni kene tunda dulu kot, x jumpa lak gambo full baju..., tentang makeup, pelamin n mkn beradap..tetiba rs pening lak nak compile sume..haha..kang entry sy jd pjg berjela lagi..hehe..


Sy Cuma nak gtau psl overall services..


Kalo bole bg markah, sy bg 7 out of 10..punya le kedekut ko ek..


Knp sikit je (x lah sikit sgt kan?), pasalnya bila kita deal ngan org lain, n org lain lak yg buat, haru jd nya..geram pon ada juga..mcm dlm kes sy, sy selalu update ngan ayang, pasalnya dah dia je yg selalu ada kat butik n mmg dia yg incharge, tp bila tiba hari majlis, ape yg sy bgtau kat ayang tu x sampai pada kak som or fid..tu yg jd geram tu..padahal, mmg ayang suppose bgtau kat fid or kak som, lantaran mereka berdua sibuk ngan keje luar. .n another contoh lak, sy kan bg gambar nak cth pelamin n baju camne, tp outcome jd lain tau..haha..baju tu another hal (ni update lain k) n pelamin pon 1 hal..family sy kata lawa, tp tdk bg sy, sbb bukan itu yg sy nak..nak kata jauh bebeno dr ape yg sy nak, x juga, cumanya ye lah..kita ni kan manusia biasa, ada masa tu silap juga..so, no regret, benda dah lepas..=)


So, farah, pastikan kamu deal ngan org yg betul..maybe kamu pon deal ngan ayang, so, make sure dia sampaikan maklumat2 tu pada tkg psg pelamin, tkg makeup, n sume2 la..ayang ni baik orgnya, tp tu la, maybe sbb byk job sebelum tarikh sy kahwin tu, jd dia mcm ting tong sikit..xpe lah..lgpun sy dah kahwin..hehe..again, kene selalu igtkan diorg cth2 design yg kita nak..walaupun sy tiap2 bulan remind diorg, tetap juga ada minor mn2..Cuma nya sy berjaya memujuk diri sendiri...=)

tp bab2 dtg awal mmg salute la..sy suke time makeup..mmg fid n kroni dtg awal..so, mmg x risau la bab tu..so far, asalkan mak sy puas hati, sy dah x kisah dah..lgpun famili in law (FIL) sy pon suke je..ke diorg x perasan minor2 itu ek...

ally: gud luck farah!

2 comments:

farahfatihah said...

oh ally tq yer...adoii cemas plak!!
oo amik sekali mkn beradab dgn dia ek..fara cuma amik pelamin, baju n make up masa bertandang je...mkn beradap masak sendiri..khemah n hiasan tu pun org canopy yg sediakan..

ally said...

farah: sy amik hiasan/backdrop mkn beradap je..lauk pauk, mak sedara yg masakkan..khemah pun xde scallop or hiasan, mak x bg, membazir..hehe..so, mmg majlis sy sgt2 simple..sk..