Tuesday, August 24, 2010

3 comments 1:40 PM

review: pelamin

Posted by ally - Filed under
kali ni review pasal pelamin lak..igt x kat entry ni tentang pelamin sy yg x cukup bunga..

pelamin sy pasang awal tau..dlm hari rabu, 14 Julai 2010..
terkejut sy sebab mlm tu tetiba fid tepon kata diorg otw nak pasang pelamin..ya Allah hai..nasib baik tau kitorg ni ada kat umah..suke gtau last2 minit..kalo la kami ni kuar g mn2 kan dah payah nak dtg 2,3 kali...sabo je tau..sempat juga sy membebel kan si fid nih..pasalnya br je sy tny ayang, ayang kata pasang pelamin hr jumaat..jd kami mmg x kemas2 lagi la tempat nak psg pelamin tu..serabut tul la masa tu..so, dgn jayanya bergegas mengerah tng adik kemas2 ruang nak letak pelaminan itu..diorg dtg kol 9.30mlm..

begini la aksi2 mereka bekerjaSAMA..ewah..



begitu la mereka bekerja..fid hanya jd mandur..hihi..

kalo perasan tgk gambo kat bawah ni ye...ada 1 bunga tertinggal (dlm bulatan merah tu), tp diorg x pasang..ni sy br perasan yg sebenarnya bunga tu ada tp diorg x psg..terlupa kah..apekah? haip..

tgk kat pelamin tu, kan ke ada 3 bunga sebelah kiri, tp ada 2 je bunga sebelah kanan..ms diorg pasang ni sy x perasan lagi..ngah sibuk di dapur masak jem wo..kan ke jem nenas tu x cukup lagi..so, abah yg tgk diorg wat keje..tu pun kejap2 je..


okeh, yg ni lak final pelamin sy..mlm tu diorg x siapkan sume..kerusi n alas2 sume x letak lg...kan ke awal lagi tu..so, diorg akan siapkan pelamin tu ptg sabtu..ceh, xde la ptg sgt okeh..time sy nak makeup nikah tu la br diorg sibuk2 nak pasang..


hah..cb la tgk..mn yg x center nya..mn yg senget..mn yg kurang bunga..x di pasang tau baki bunga yg tertinggal tu..tragis sungguh la..tp mlm nikah tu sy x perasa lagi yg diorg x letak pon bunga yg terkurang tu..mn ai nak perasan...mlm nikah tu kan ke ai br dpt suami..haha..kompem2 la pelamin tu x termasuk pon dlm ingatan..haip..

haip..xtau la nak kata ape..mak n abh sy kt lawa je...sy? emm...lawa juga lah..(sdp kan hati okeh)..

mls den nak layan kan..walaupun outcome jauh beza dr ape yg sy nak..

suppose bunga tu kaler pink, tp, diorg bg kaler nih..ape ayang ni x bg ke gambo yg ai dah print tuh..

tgk2..siap ada kaler biru lagi tu...yg tu ai cpt perasan..n bgtau kat fid cecepat..

sy dah x simpan dah cth pelamin yg sy nak tu..pasalnya, lepas je print out tu, laptop breakdown n sume pic tu x dpt nak cover..

nt la kalo jumpa sy update di sini..bole la banding2 kan..hihi..

outcome yg berbeza..dan sy mls nak bsg2 coz nt mak marah..jgn buat mak marah ye kwn2..

REDHA..

ally: bila kita redha, dah x terasa beban kat kepala..lgpun dah dpt suami..haha


3 comments:

harzharun said...

Wahhh...salute la u!!...boleh sabar dgn situasi pelamin bunga senget tu...

betul la...kalo kita redha, kita lebih tenang...

tp susah nak redha!...haishhh...i kne blajar dgn u ni!

farahfatihah said...

alahai ngape la mcm tu ek..aduss riso2 nih!..
byr habis ke? kalau fara xbyr abis..komplain byk2 dulu huhu

ally said...

harz: haha...nasib baik la diorg dpt customer cam ai yg x giler meroyan sebelum n selepas majlis..haha..mak ckp, redha n sabar..Alhamdulillah, masa tu bole bertahan..

farah: byr abis deh..wat penat mulut ai nak komplen2..haha..lgpun dah d[t suami..haha..