Thursday, December 2, 2010

0 comments 1:01 PM

boroi & botak

Posted by ally - Filed under
pagi td otw g keje..rasa nak cuti lagi la....dengar hotfm..topik pasal lelaki boroi & botak..hehe..syok juga topik ni..rata2 responders mmg kata itu adalah 1 pakej..x lengkap la kalo boroi @ buncit tp x botak..hehe..ai tgh bygkan..comel je kalo mcm afdlin shauki...fine, ai adalah peminat afdlin shauki..dulu berangan2 beb nak hubby cam tu...badan mcm bantal, berisi sakan..tp yg dapat boroi je..haha..x kisah la..janji ada kriteria tu..

tp x semua lelaki suka berkeadaan begitu okeh..most of them x kisah sgt kalo botak..tapi bab boroi tu sensetip..hehe...tp pada sy normal la kan lelaki boroi..majoriti kwn2 sy time belajar dulu even belum kahwin pon dah boroi..ape nak di kata..janji hati senang, gembira...ceh..tp ada juga yg risau...contohnya my hubby..opps, pecah rahsia..dia mmg kalo bole nak kurang kan tahap keboroian..pasal tu la rajin2 kan diri g gym..nak g jogging mmg nan ado masa...g gym tu pon sekali sekala je..tp dlam pada nak kurangkan tahap boroi dia tu, makan x nak lak jaga..dah tu camana nak nmpk slim..hehe..tp sy x kisah sume tu..asalkan hubby sihat walafiat itu dah bersyukur..ye la, peranan saya pon x sesempurna mana..jarang2 dapat sediakan makanan untuk hubby ape tah lagi nak masakkan utk dia..sedey juga bila tny dah mkn ke belum kat hubby n dia kata mkn nasi bungkus je..haih..xpe la..utk sementara saja..harap2 saya berpeluang buat semua tu 1 hari nanti..=) think positive okeh..

petua dari sini kata:
Elakkan minum air sambil makan makanan berat seperti nasi dan steak. Minum air setelah selesai makan. Seelok-eloknya minum air setengah jam atau 3 jam kemudiannya
mmg betul kan sebenarnya petua tu? so, rajin2 kan aplikasikan..mcm sy sendiri x berkesan la..pasal dah terbiasa mkn pastu minum air..lagi2 kalo mknan tu pedas...mmg x elok mkn bersulam air ni...suppose b4 mkn kita minum air dulu kan, then br la mkn..so, kuantiti mknan yg di ambil pon lg sikit..tp nak buat camana, diri sendiri pon susah nak ikut..apetah lagi hubby..hihi...kang ckp x serupa bikin lak..lain la kalo sy mmg amalkan..

bole juga baca dr blog kevin zahri pasal tip2 kempiskan perut...ai malas la nak copy paste..hehe..

juga kat sini bagi tips mengatasi perut buncit..



ally: abah sy berbangga dgn perut beliau yg boroi tu..hehe..

0 comments: