Monday, December 20, 2010

7 comments 1:00 PM

perjalanan yg panjang

Posted by ally - Filed under
Dukacita dimaklumkan bahawa rayuan anda berhubung ............... adalah tidak berjaya...
emmm...okey la..nmpknya bukan rezeki sy n tidak berpihak kepada sy..lom dpt gtau hubby lagi pasal nya dia masuk site..so, ujung minggu ni la baru dpt contact kot..okeh..tabahkan hati..

dugaan demi dugaan..sy x pasti samada keputusan sy buat ni tepat atau tidak..

dan nmpknya kene la start mohon blaja tempat lain...

betul kata zura, bila kita study n keje di tempat yg sama, pasti ada conflict of interest..

so, dengan membuat keputusan ini, sy berharap ruang untuk sy bernafas akan terbuka semula..

ceh..metafora dunia..

so, setelah hampir 2 semester berdepan conflict ini, biarlah sy fixed pada kata hati..

bukan jodoh sy belajar di sini..x kisah la jika bermula dr awal..

bersusah2 dahulu, bersenang2 kemudian..sedih pasal dah berhabis byr duit yuran..

amin...

ally: doakan sy dpt tempat belajar yg baru..maybe intake july 2011 nt kot..kat mana ek? emmmm....

7 comments:

my note said...

kak ally nk sambg belajar kat mana...., wani pown nk sambg belajar... klu ader rezeki, moga-moga 1 Uni ye...

Nad Nazira said...

ally..nak sambung study dalam uthm gak ke? takpe..boleh cuba lagi. dah dapat cuti belajar ke belom?

elyina said...

ally, kenape kene tukar tempat study?

ally said...

wani: hehe..xtau lg..ada 3 opt, samada usm, ukm or utm..haih, harap2 dpt tempat..

nad: ct belajar dah dpt tp pending kat kpt..byk probs la..sy dah sambg kat uthm ni..tp dah berhenti juga..probs yg bertimpa2, so mmg nekad berhenti..xpe la rugi sikit..

el: hua..byk masalah bila study n keje di tempat yg sama..

iedayah said...

insyaAllah dear..mungkin skrg ni rezki u dpt bby.bulan 7 plak rezki u further stdy kn..keep smiling dear..=)

Nad Nazira said...

insyaallah..bulan 7 tu dah habes pantang.tapi skng kenela kerja keras settlekan dapat tempat belajar tu kan.ally nak sambung master ke phd ni?

ally said...

nad: betui2..kene planning sesungguh ni..patutnya smbg master la, lgpun dah bazir 2 thn belajar kat sini, tp byk masalah..pening2...so, cr je tempat lain, kalo bole sambung phd terus..skip master tu..usm nmpknya bole..maybe opt pd c2 je..nak ke oversea, budget sgt2 limited..