Tuesday, December 21, 2010

0 comments 1:33 PM

tool: pregnancy weight gain

Posted by ally - Filed under
hoho..mmg x de keje di kala students cuti..den malas yg amat nak wat lesson plan..lagi2 dpt subjek baru lagi..huh..bila la lec yg g blaja x balik2 ni nak balik...ai dah x sanggup nak cover2 kamu2 sume nih..ai pon nak g sambung blaja juga nih..

okeh..mari kita melawat ke babycenter

saja update EDD n check tools yg ada..

untuk panduan mungkin..hehe..

so, berdasarkan pengiraan la, tinggi sy average 158cm..huh..pendek..berat 48kg, berat sebelum pregnant la..yg standard..

jeng..jeng..jeng..haha..mmg ngah x betui nih..

penambahan berat bdn sy sepanjang pregnant should be 12.7kgs to 18.1kgs..

huhu..manyaknya..bayangkan berat asal 48kg n if tambah dgn 12.7kg (min), total ms deliver nt pastinya 60.7kg..okeh..tu kalo kita amik yg min..kalo tambah lak ngan max lak, which is 18.1kg, total berat sy ms deliver is 66.1kg..

hoho..manyaknya..x pernah2 seumur hidup sy naik sampai cecah 60kg..scary betui..haha..

tp xpe..ni bole jd range berat badan sy..so..not less than 60.7kg n not exceed 66.1kg..ni benchmarking nih..kene alert okeh..otherwise nt baby sgt besar..scary2..

ni contoh yg tools ni kirakan if berat sy bertambah 15.4kg..



tu dia, berat baby target 3.4kg..padan la banyak je naiknya..ish3..berapa agaknya berat si kecit ni nt ek..

ally: semoga si kecit sihat2 saja...

0 comments: