Saturday, December 4, 2010

1 comments 9:31 AM

lelaki menangis

Posted by ally - Filed under
lelaki ada golongan yang bijak menyembunyikan perasaan...benar bukan? kita jarang melihat lelaki menangis tanpa sebab yg betul2 konkrit..begitu juga dgn sy..sy tidak pernah menganggap lelaki yg menangis adalah tidak macho, lembik atau pondan..sy suka seorg lelaki yg menangis secara gentleman..hehe..ada mcm tu ek...yup..bukan menangis gembeng okeh..childish tau..


tp x dpt di nafikan ada sesetengah golongan lelaki yg cepat sebak..saya dah jumpa 2 org..hihi..contohnya my ayah (father in law, lebih suka sebut ayah je pslnya x lah rs jurang, sedangkan sy kini adalah sebahagian dr keluarga hubby juga).

ayah saya seorang yg cepat sebak..sebak okeh bukan nangis tau..tp sebak2 pun bergenang2 juga air mata..first time sy tgk dia sebak masa akad nikah kami..dia dan pak long (abang ayah, org kedua yg sy jumpa` cepat sebak) mmg jenis cepat sebak..masa tepung tawar kami ketika sanding pon, diorg leh sebak2 tau..hihi..terus membuatkan ai sebak juga..ye lah, mau x sebak bila dia kata terima kasih n jaga angah (nm panggilan hubby sy di umah) baik2..god, suppose sy la yg ucap terima kasih coz menerima diri saya, baik buruk sy..

masa raya haji baru ni, kan sy sambut bersama keluarga di klang, selepas solat raya, kami bermaafan..sama mcm raya aidilfitri la..dah jd trend famili di sana..famili sy x buat dah bermaafan time ry haji, wat raya aidilfitri je..masa bermaafan tu pun ayah sebak..kali ni dia kata jaga diri, jaga baby...hehe..

hubby sy pernah ckp, yg ayah n pak long mmg mcm tu..cepat sebak..

abah sy pon pernah nangis..biasanya bila dia dah lama x jumpa sedara mara...he's the youngest of 13 n the only 2 yg masih hidup..for sure la ramai anak2 sedara yg hampir sebaya dgn dia n x pernah jumpa or jrg2 jumpa...so,bila sesekali jumpa, pasti terasa sebaknya..dia pernah nangis juga masa kakak n sy nikah..cuma bukan nangis time nikah tu la..after majlis bila kami nak balik umah the other half, br la dia sebak..mcm sy nak balik klang sebelum majlis bertandang tu, dia pesan, jaga diri, jaga suami, jaga maruah keluarga..fine, rs sedey juga...pesanan yg sedikit tp mendalam maksudnya kan...

hubby sy lak..hihi..sy pernah buat dia menangis..menangis atas sebab2 yg terlalu peribadi utk di kongsikan...cukupla hanya dia n saya sahaja yg tahu..=)

kamu..kamu..pernah lihat lelaki menangis? pernah lihat hubby/tunang/bf menangis?

ally: lelaki sejati hanya menangis dalam situasi yang benar-benar menyentuh hati mereka (situasi terlalu bahagia atau terlalu pilu)

1 comments:

Anonymous said...

just like me....