Tuesday, December 28, 2010

5 comments 11:16 AM

elok ke Hi-Goat ni?

Posted by ally - Filed under
baca dr blog nadiah tentang dia nak minum Hi-goat

n sy terus la search tgk flyer n respon org2 yg pernah minum..sebenarnya mak n adik pernah minum susu nih..tp masa tu sy x teringin lak nak mencubanya..tau je la..paranoid sikit bila baca/tgk ada word goat/kambing...haha..padahal susu kan..bukannya daging..ai kan x mkn daging, harus la fobia..

antara flyer yg sy dpt seperti kat baah ni la..sume google je..



kalo ikut dr flyer nih, susu ni sesuai juga utk ibu2 mengandung & menyusukan baby..tp ai xtau la sejauh mana kebenarannya..ada sape2 yg pernah minum x? elok x utk ibu mengandung? panas x? ape yg ai dgr daging kambing mmg bole sebabkan bdn 'panas'..tp susu kambing x kot..betul ke?

next check up, nak g tny doc..sy kene gak  cr alternatif nak minum susu ni..masuk 24 weeks je, segala mcm susu, terutamanya susu bancuh (enfamam, anmum, mamil mama, etc), suma x leh nak minum..kembang tekak bebeno la..dan juga sgt la membazir coz sy x minum susu2 tersebut...tolong2, nak bg kalsium yg secukupnya kepada si kecit ini..

ally: sedey x dpt pelbagaikan minuman susu tu..x leh nak telan dah..

5 comments:

iza said...

salam
sy minum susu ni since lum pregnant lg tuk asma..now pregnant 8w stil minum lg..tp selang2 ngan anmum..sy xblh mkn nasi..so susu je yg blh buat sy kenyang

so far asma sy ok..n sy dpt tau klu minum susu kambing ms pregnant leh elak ank kna jaundis..

ally said...

iza: waalaikumussalam..wah, susu hi-goat pon elok utk org asma ek? bagusnya..ooo, bole elak anak kene jaundis juga..maybe sy patut cuba kan..lagi2 dah x leh minum susu, tp nasi leh mkn lg..cian juga kat awk, nasi lak yg x leh mkn..tp xpe, leh minum susu anmum..n hi-goat bole mengenyangkan gak kan?

nadiah said...

ally, susu hi-goat sdp dri susu lain. serius!!

emm sy suggestkan awk pelbagaikan cara minum susu ni. contohnya awk buah milk shake ke, xpon awk makan dgn cornflakes ke? hehe. try la. mane tau boleh minum nt. chaiyuk!!

ally said...

nadiah: hehe..mmg nak minum ni..harap2 la leh terima si anak tekak ni..hehe..tq tau!

Anonymous said...

Minum ms perut kosong ker