Tuesday, December 14, 2010

8 comments 10:08 AM

seluar baru

Posted by ally - Filed under ,
biasanya saya pegi keje pakai baju kurung je..in case handle bengkel ( amali students yg guna machine2 tu) kene la pakai pakaian yg bersesuaian..baju kurung mmg x berapa sesuai (bole je nak pakai, tp x selesa la)..so, end up akan pakai kemeja, blouse n pants..jeans x bole ye..etika keje nih..sy punya koleksi baju kurung yg agak byk n sumenya besar..so, mmg x perlukan maternity wear la..sy pon x beli..cumanya tang kain, x bole dah nak zip sampai atas, apetah lagi nak kancing..hehe..comelnya perut..


koleksi slack pon x byk..ada 2 helai je..n sume kaler hitam..yg satu tu dah x bole nak butang dah..mujo juga yg satu lagi jenis getah..keduanya masih bole di pakai buat masa skrg la..

sementara tunggu parcel hubby sampai dr sabah nun, sy g beli seluar baru..lagipun hubby dah belikan baju n sy pulak jenis cerewet juga bab baju ni, bila x jumpa yg berkenan leh ngamuk..baik la hubby belikan je, berkenan ke x berkenan ke, saya pakai je...punya la lembab sistem pos malaysia ni...ri tu guna abx express pon lembab juga, apetah lagi guna nationwide, juga lembab, pasai tu la guna pos malaysia je, pasainya lembab2 pon harga x semahal abx n nationwide...kan dah bebel dah..cam mak nenek pulak..heeee...

susah juga nak cr maternity pants yg sy berkenan..saya x suka tali jerut2 cam sluar track tu..tah knp..padahal ada je jns slack mcm tu..n saya x nak material kain jenis sluar yoga tu..tight sgt..nmpk segala macam bentuk di depan mahupun di belakang..nanti sy sendiri x selesa..


sy x survey banyak tempat pon..cuma pegi kedai2 baju kat bp mall je tu..nak ke kedai lain malas dah..lain la kalo ada org bw..ni g sesorang je pon...


kalo bole nak slr mcm ni..imej dr google je..




kenapa nak yg ni...pasalnya kat bahagian drawstring waist tu nmpk sgt comfortable n adjustable..jadi sy tidak memerlukan banyak saiz seluar kan..n materialnya yg lembut juga selesa..n yet nmpk profesional n casual juga..sama mcm slack yg lain jika di padankan ngan kemeja atau blouse yg bersesuaian..
akhirnya berjaya juga saya menemukan seluar tersebut..walaupun biasa2 je..n berpatutan je harganya..tp selesa n puas hati..sy beli 2 kaler.. dark n light brown..




oo..sgt la berpuas hati..


sekarang ngah consider nak beli belly belt atau tidak..emmm...

kalo beli pon x membazir kot..utk akan dtg pon bole pakai kan..n nak pakai jeans n sluar2 lama pon bole..emm..masih dlm pertimbangan..tp sy dah survey harga kat store online ni..

babyloft = RM81.21

myBBstore = RM 71.10

littlewhiz = RM 71.90

ni je la 3 store online yg sempat sy survey..

ada sape2 pernah guna belly belt ni? berbaloi x nak beli?

ally: suke tgk diri sendiri yg gemuk walaupun sememeh je..

8 comments:

♥ balkidz_hunny ♥ said...

bile la i nak pegi beli maternity pants nie.
seluar tak leh butang, tapi muat lagi :)

cerita-gadis-ini said...

comel!

ally said...

balkidz: hehe...sy br je punya kesedaran utk membeli..hehe..betul2 x muat br g cr..

farahfatihah said...

seronoknya baca entry mama to be ni =)

mas said...

hehe..mesti cumel..dh scan lom?kmas dh scan ri tu..nmpk muka dia..idung mcm ibu dia..muahaha..jantina dh tau dh..

elyina said...

el selagi muat & selesa akan pakai je nih..hehe

kite pun dah makin gumuk nih..huhu

ally said...

nana: haha..comel tang perut je..x pnh ada perut beso cam ni..

farah: kamu baru join kelab wifey..ada rezeki join mumy 2 be lak..hihi..

kak mas: lom scan pon..tunggu huzai balik mid jan nanti br scan..tu pun kalo sempat..hehe..rs nak biar rahsia je gender dia..

el:sama la..ni dah nak masuk 6 bulan br la beli baju..pasai dah x muat..haha..u pon nt kompem kene beli lain juga..

the real gadis kampung said...

saya pun nak cari seluar slack baru.. yang sedap & selesa dipakai.. dalam masa yg sama.. cantik, kemas & kita nampak cantik,hehhehe.. ye la, kita keje sepanjang hari.. dah tue.. nak g solat lagi... nak tunggu balik rumah lewat lagi..☺