Wednesday, December 8, 2010

8 comments 6:36 PM

sesetengah golongan profesional

Posted by ally - Filed under
huh...sentap jiwa raga...

kalo ada sakit jantung, darah tinggi, makin mencanak2 la sakitnya...

yg buat ai x phm ngan sesetengah golongan profesional yang menganggap diri mereka hebat sgt..tau la ak ni xde ape2 pon lg..

sorry..ai bukan jeles, cuma x paham ngan perangai org bijak pandai ni..dah tau ko pandai, ko wat la sendiri, ape hal nak suh ak yg x berapa pandai macam ko wat keje tuh..cet..

x sentap ke kalo seorang yg berpangkat DR, kata kat ko; apa yg awk sibukkan ni? bukan ada phd pon lagi, jadi x banyak paper nak kena tulis, nak publish jurnal..lain la yg dah ada DR ni..banyak keje yg nak di buat..

cet..abis ko ingat ai yg bukan bertitle DR ni x byk keje la?

aku ni dah berserabut ngan keje2 pentadbiran, lagi nak nambah keje ak..surat perlantikan pon xde..sume task force je..cet..

ally: sabar ye sabariah...

8 comments:

Nad Nazira said...

been there done that. diskriminasi bile kite keje dalam line akademik ni. macamtula. takde phd org tak pandang. dah ade phd wit DR depan name, org tak pandang pulak kalau takde Prof Madya ke Prof kat depan tu. ;0

ally said...

hohoho..nad..tensionnya..siapalah kita ini...

WillBe.Mrs said...

owh gitu ke situasinye?? br i tau...hmmm.dulu ada gak cita2, dgr cmni i bersyukur ada kt tmpt skg even org kata kije dgn CINA ni payah...ada hikmah tu ally..!

ally said...

WillBe.Mrs: yup, betul tu..sume ni ada hikmahnya kan..=) *sedapkan hati sendiri ni*

iedayah said...

mmg pun..rase cam dorg ni walau pn skolah tinggi2,sengal bertingkat2..hahahaha

ally said...

iedayah: lumrah manusia..hope bila sy punya rezeki seperti mereka, tidak la berperangai sedemikian rupa..hihi...

Nad Nazira said...

hehe..kelakar betul part sengal bertingkat-tingkat tu..

nad gi kl ni..ade la sorang hamba allah call, pesan tolong presentkan report markah kelas dia utk sem ni..katanye dah siap, tinggal present je. tapi colleague nad kate die tinggalkan raw data je in hard copy before gi beijing. ada ke patut? grrr..jangan harap la nad nak tolong buatkan analisis ngan buat foft copy sume tu.

ally said...

nad:o mak aih..tinggal pesan tp keje x siap..ceh..ha, betul2..la ni dah kene wat analysis markah dah..suppose sume dah siap la..abih tu nad nak tlg present camne lak tu?