Monday, December 27, 2010

3 comments 9:11 AM

pam & tayar

Posted by ally - Filed under
sy selalu g pam tayar kete kat stesen minyak je...

maklum la, kene la belajar berdikari sikit...paling suke pam kat stesen caltex..bole gitu ek..yg kat petronas selau rosak..tah sape tah guna sampai rosak2 tu..

tp tu dulu...sebelum sy pregnant la..masa tu masih berdaya saing nak mengepamnya sendirian..

skrg ni kalo nak pam tayar, lebih rela ke kedai/bengkel kete..

x sanggup rs nya nak mencangkung2 tu lagi..lemah letih di buatnya...dah la pusat graviti badan tengah adjust semula, jd utk lgkah keselamatan g je pam kat bengkel kete..yg ai x suke tu bila g pam kat kedai kete, mcm2 lak ayat2 diorg suh tukar menda2 yg x sewaktu dgnnya..hello, ai baru pakai kete ni setahun tau..lom masanya lagi nak tukar tayar ke exzos ke disc brake ke..setiap part tu kat ada life expectancy diorg..jgn nak tipu2 okeh..walaupun ai ni bukan dr automotive line, tp sikit2 tu tau la..ni yg mendtgkan marah ni..baik2 pam tayar cuma dlm 5 minit je, leh jd setengah jam..huh, hangin mak nak melayan..

kang nt2 ai pi pam tayar pakai pam beskal ni je...


ally: lum pam tyr lagi..mcm dah lembik je tyr depan tu..tunggu hubby balik mid january nt, mau 'buli' dia...haha...(sila bygkan sy gelak dgn jahatnya..)

3 comments:

iedayah said...

if dekat blh gk tlg ally pamkan tayar..cian die

SHAZ D MAFIA said...

ALA MA.. KO AJK JE ACA TUU.. SUH DIA YG PAM KAN.. XYAH KO NK BUANG MS KAT KDI TAYAR YG XBERI KO PEKDAH MA..

ally said...

iedayah: hehe..kalo dkt leh pam kan ek..hehe..

shazzy: huh, ai g keje n balik keje x sama ngan aca..payah nak kuar sama la..biar je la tyr tu..leh thn lagi bw ak n baby je tu..nak suh huzai pi pam kan..haha..*gelak jahat*